Sfeertips

Een echte kerstboom geeft altijd iets meer sfeer dan een namaak boom. Daarom raden wij aan een echte boom in huis te halen. We zingen wel van "Oh Denneboom, Oh Denneboom" maar eigenlijk zetten we een spar. Er zijn verschillende soorten elk met een andere tak- en naaldstruktuur. Je hebt de Normannboom en de Blauwe spar deze twee zijn de duurste soorten. Verder heb je dan nog de Servischespar en de groene spar, waarvan over het algemeen de groene spar de goedkoopste is.

(foto's van de verschillen de soorten, bomen in volgorde van vermelding)

Om je boom er zolang mogelijk mooi er te laten uitzien koop je best een boom met wortels. Deze zet je dan in een pot met keitjes en zand. Zie dat hij goed stevig staat zodat hij niet kan omvallen. Geef hem direct na het planten genoeg water. En vergeet ook nadien je boom niet regelmatig water te geven.

Wil je niet alleen sfeer in huis brengen maar ook daarbuiten? Koop dan een klein boompje en zet het buiten in je voortuin, versier dit met lichtjes. Zorg er wel voor dat de lichtjes geschikt zijn voor gebruik buitenshuis. Deze boom kan je ook versieren met strikjes. Bindt ze goed vast zodat ze niet kunnen wegvliegen. Staan er al bomen in je voortuin dan kan je deze versieren. Het hoeft helemaal geen kerstboom te zijn. Heb je geen voortuin? Versier je raam door rondomrond lichtjes te hangen. Je kan ook je raam versieren met stikkers met kerstfiguurtjes. Ook met een sneeuwspuitbus en sjablonen kan je iets moois maken. Zo breng je niet alleen binnen maar ook op straat een leuke kerstsfeer.

Tot slot nog een veiligheidstip: brandende kaarsen zorgen altijd voor een aangename sfeer maar zet ze nooit in de buurt van je kerstboom, dit kan tot brandgevaar leiden!

Keer terug