Exclusief interview met de kerstman

Een van onze medewerkers mocht een exclusief interview maken met de Kerstman en reisde daarom naar de Noordpool.

Ik word vriendelijk en warm onthaald en krijg onmiddellijk door de vrouw van de Kerstman koekjes en een glas melk aangeboden.

Kerstmis.be : Mmmm, deze koekjes zijn enorm lekker!
Kerstman : Ja h, mijn vrouw bakt ze zelf. Ze is dol op koken en vooral op koekjes bakken. Ze heeft dan ook haar eigen kookrubriek op jullie site.
Kerstmis.be : Dat klopt en we zijn haar heel dankbaar dat ze haar recepten met ons wilt delen.

Kerstmis.be : Als uw vrouw koekjes gebakken heeft, hoeveel durft u er dan van eten ?
Kerstman : Veel te veel ! Ik zou er wat minder moeten eten, want veel koekjes eten is echt niet gezond. Maar ze zijn dan ook zo lekker.

Kerstmis.be : Ik heb gezien dat uw slee voor de deur staat. Hoe kunt u daarmee door de lucht vliegen?
Kerstman : Mijn slee word getrokken door rendieren die kunnen vliegen. Hun namen zijn: Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder, Blitzen en natuulijk Rudolph. Rudolph is de leider, omdat hij door zijn rode glimmende neus beter mijn slee kan leiden door de mist. En aangezien er op Kerstmis vaak mist hangt is dit wel handig.

Kerstmis.be : Op uw slee ligt een grote zak met cadeautjes. Hoeveel kunnen er daarin?
Kerstman : Eentje minder dan oneindig. Waarom eentje minder? Omdat alles een einde heeft.

Kerstmis.be : U woont hier op de noordpool, is het hier 's nachts niet vreselijk koud?
Kerstman : Ja, enorm koud, soms kan het buiten -40C zijn. Maar ik heb dan hele dikke kleren aan. En binnen brandt altijd de open haard. Dat is niet alleen warm maar ook gezelig.

Kerstmis.be : Versiert u zelf uw kerstboom?
Kerstman : Natuurlijk, dat doe ik elk jaar samen met mijn vrouw. En soms komen er een paar elfjes ook meehelpen.

Kerstmis.be : Elfjes?
Kerstman : Ja, dat zijn mijn trouwe helpers. Ze helpen mij met het verzorgen van mijn rendieren en ze maken al het speelgoed in het atelier. Ik kan je een rondleiding geven als je wilt.

Kerstmis.be : Dat zou zeer tof zijn.

Tijdens de rondleiding zie ik de stallen waar de rendieren staan. En Rudolph blijkt inderdaad een rode neus te hebben. In het atelier zijn de elfjes hard aan het werken om alles tegen Kerstmis klaar te krijgen. Maar ze amuseren zich tijdens het werk : ze zingen heel de tijd liedjes en vertellen verhalen.
Na de rondleiding en een heerlijk avondmaal, was het tijd om te vertrekken, want de Kerstman moest de volgende ochtend vroeg op. Hij moest zich klaarmaken om binnenkort overal pakjes rond te brengen.