Appelsorbet

Benodigdheden:

  • 4 Granny Smith appelen
  • sap van 1 citroen
  • 1/2 L suikerstroop of de helft water, de helft suiker

Bereidingswijze:

Snij de appelen ongeschild in blokjes van 2 op 2 cm.
Doe de stukjes appel in een mengkom en overgiet met het sap van de citroen.
Zet de mengkom in de diepvriezer tot ze volledig bevroren is.
Overgiet de bevroren appelen met de sukerstroop en doe ze in een ijsbereider. Laaat draaien tot u een sorbet bekomt (ca; 1/2 uur).
Zet de bereiding nog enkele uren in de diepvriezer.
Als u geen ijbereider heeft, kunt u het mengsel ook in de diepvriezer zetten (minimum 2 uur) en het om de 10 min omroeren tot een gladde ijsmassa.
Dien op in ijsgekoelde glazen of op ijgekoelde dessertborden.

Terug


Meloen met pinot blanc

Benodigdheden:

  • 2 charentais meloenen
  • 1 koffielepel lindehoning
  • 4 dl pinot blanc
  • 8 klontjes kandijsuiker
  • 8 blaadjes munt

Bereidingswijze:

Snijd de meloenen in twee en ontpit ze. haal er bolletjes uit met een "pomme parisienne" lepel.
Meng de wijn met de suiker, de lindehoning en de gehakete munt.
Vul de meloenschillen terug op met de bolletjes en overgiet ze met de wijn. Versier met een blaadje munt en serveer eventueel met een bolletje ijs.

Terug